Veel gestelde vragen

Tot wanneer kunnen we inschrijven?
De inschrijvingen starten op 1 januari en blijven beschikbaar tot eind maart of tot alle tickets uitverkocht zijn.

Kunnen we ook uitschrijven en zijn daar kosten aan verbonden?
Je kan kosteloos uitschrijven tot 2 weken na je inschrijving. Na 2 weken worden de kosten van het betaalplatform in rekening gebracht (15 EUR). Uitschrijvingen na 15 maart kunnen jammer genoeg niet worden terugbetaald.

Waarom moeten we eerst een ticket kopen en pas nadien het inschrijvingsformulier invullen?
In het verleden waren er vaak inschrijvingen waarvoor niet betaald werd. Daarom hebben we als organisatie beslist om onmiddellijk bij de inschrijving de betaling te regelen. Door gebruik te maken van een losstaand inschrijvingsformulier is er wel voldoende flexibiliteit om deelnemers te wisselen of nadien toe te voegen.

Kunnen we na inschrijving nog deelnemers toevoegen aan onze groep?
Ja dat kan. Neem even contact op met het secretariaat (via de knop onderaan deze pagina) en dan regelen we dat voor jullie.

Kunnen we nog deelnemers wisselen nadat we ingeschreven zijn?
Ja dat kan. Neem even contact op met het secretariaat (via de knop onderaan deze pagina) en dan regelen we dat voor jullie.

Waarom moeten we de namen en andere gegevens van alle deelnemers doorgeven?
Dit heeft met verzekeringen te maken. We hebben van alle deelnemers de naam nodig. Het e-mail adres is optioneel, het gsm-nummer hebben we nodig om jullie te contacteren tijdens Chirolink in geval van een probleem of om jullie verder te helpen mochten jullie verloren lopen.

We hebben deelgenomen aan de dagtochten van 2021. In welke mate is het Chirolink weekend anders dan de dagtochten?
Bij de dagtochten hebben jullie kennis gemaakt met tochttechnieken. Dat zijn de raadseltjes die je dient op te lossen om de weg te vinden. Tijdens het Chirolink weekend krijgen jullie een codeboek. Dat is een soort roadboek vol met zulke raadsels. Je wandeling start op een slaapweide en gaat van checkpoint tot checkpoint. Op ieder checkpoint wissel je van tochttechniek, dus moet je een nieuw raadsel oplossen. Na een tocht van 8 a 10km kom je aan op de volgende slaapweide. Hier beslis je of je blijft overnachten of dat je de volgende tocht ook nog gaat aanvatten.
Je overnacht énkel op de slaapweides die door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Je zorgt zélf voor een tent en materiaal. Ook je eten breng je zelf mee. De organisatie voorziet op de slaapweides énkel drinkwater.

Hoe geraken we op Chirolink en hoe geraken we terug thuis?
Chirolink start aan de busopstap op vrijdagavond om 20:00. Dan vertrekken de bussen in Hasselt, Antwerpen of in Leuven. Praktische informatie hierover ontvang je ± 2 weken voor de start via een mailtje aan jullie groepsverantwoordelijke. De bus brengt je groep naar een slaapweide in het Chirolink gebied waar je overnacht en op zaterdagochtend start daar je wandeling. Vanaf zondagmiddag brengen we alle deelnemers naar één centraal punt (de slotweide) waar om 17:00 de bussen terug naar Hasselt, Antwerpen en Leuven vertrekken. Zondag rond 18:30 zijn jullie terug in Hasselt, Antwerpen of Leuven.

Kunnen we ook met eigen vervoer naar Chirolink komen?
Neen, dat is niet mogelijk omdat er simpelweg niet voldoende parkeerplaats is. Er is uiteraard wel ruimte voor uitzonderingen. Als bijvoorbeeld één persoon uit je groep pas later kan aansluiten (vrijdagavond laat of zaterdagochtend héél vroeg), kan die persoon naar het coördinatiecentrum van Chirolink gebracht worden (Ook hier is geen parkeerplaats dus met de eigen wagen kan niet). Vanuit het coördinatiecentrum zorgt de Chirolink organisatie ervoor dat die persoon kan aansluiten bij zijn of haar groep. Mocht het nodig zijn, neem dan even contact op met het secretariaat (via de knop onderaan deze pagina) en dan regelen we dat voor jullie.

Kunnen we ook met meer dan 9 personen inschrijven in één groep?
Neen, dat staan we niet toe. Als jullie met 10 of meer zijn in één groep, veranderen de “spelregels” waaraan wij als organisatie ons moeten houden ten aanzien van overheden, boswachters en privé-eigenaars waarmee wij afspraken maken. Hierop kunnen we jammer genoeg geen uitzonderingen toestaan. Als jullie met 10 of meer zijn, kunnen jullie wel met meerdere groepen inschrijven. Wij zorgen er in de mate van het mogelijke voor dat jullie op dezelfde slaapweide starten op vrijdagavond.

Kunnen we ook met minder dan 5 deelnemers meedoen aan Chirolink?
Jammer maar dat kan niet. We voorzien wel een “eenzame hartenbureau” waar we verschillende groepjes met 4 of minder deelnemers in contact brengen met elkaar. Zo kunnen jullie samen wél een groep vormen en je krijgt er gegarandeerd enkele vrienden of vriendinnen voor het leven bij. Het eenzame hartenbureau is bereikbaar via het Chirolink secretariaat (via de knop onderaan deze pagina).

Hoe verwerkt en beveiligt de Chirolink organisatie onze gegevens?
We vragen énkel de noodzakelijke gegevens die we nodig hebben voor de organisatie. Die gegevens verzamelen we via het inschrijvingsformulier en worden niet op deze website bewaard. Nadat het inschrijvingsformulier ingevuld is, verwerken wij de gegevens in een offline gegevensbestand van waaruit een deelnemerslijst met de verzekering gedeeld wordt. Jullie gegevens worden met geen enkele andere partij gedeeld. Na afloop van Chirolink wordt de informatie die persoonsgebonden is vernietigd.

Kunnen we meer dan één t-shirt per deelnemer bestellen?
Ja dat kan. We voorzien op een later tijdstip de mogelijkheid om extra t-shirts te bestellen via onze fanshop op deze website. De bestelde t-shirts worden afgeleverd op Chirolink.

Is er een korting op de inschrijvingsprijs mogelijk?
Voor iedereen die gebruik kan maken van het sociaal tarief, voorzien we een fikse korting. Neem even contact op met het secretariaat (via de knop onderaan deze pagina) en dan regelen we een kortingscode die je kan gebruiken bij de betaling van jullie inschrijving.

Mogen oudleiding- verbonds- of gewestploegen ook inschrijven?
Ja dat mag zeker. Koop je ticket via deze website en vul in het inschrijvingsformulier in dat jullie een oudleiding- verbond- of gewestploeg zijn. Zorg er wel voor dat jullie nog aangesloten zijn bij de chiro-polis voor de verzekering!

We hebben een groepsticket gekocht voor 5, 6, 7 of 8 deelnemers. Het inschrijvingsformulier vraagt ook naar een 9e deelnemer hoe zit dat?
Vul de gegevens in van het aantal deelnemers waarvoor je een groepsticket gekocht hebt, de schermen die “te veel” zijn, kan je leeg laten en op volgende klikken onderaan. Op het 9e scherm kan je het formulier verzenden.

Mogen Aspi’s ook inschrijven?
Ja hoor, dat mag! Voorwaarde is dat er binnen dezelfde deelnemersgroep minimaal één leider of leidster is ingeschreven.

Is er een minimum leeftijd als deelnemer voor het Chirolink weekend?
De minimum leeftijd voor het Chirolink weekend is 16 jaar. Het is toegelaten voor leden (minimaal aspi’s) om deel te nemen aan het Chirolink weekend op voorwaarde dat er binnen dezelfde deelnemersgroep leiders of leidsters ingeschreven zijn. Voor de Chirolink dagtochten is er geen minimum leeftijd.


Nog steeds geen antwoord gevonden op je vraag?